Program 2022

Torsdag 24 mars

24/3 kl 19:00 Sundsvalls teater

Agnes Persson Trio

Agnes Persson är en ny och intressant ung gitarrist och kompositör på den skandinaviska jazzscenen. Hon studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har samtidigt uppträtt flitigt med sin egen trio de senaste tre åren. År 2020 tilldelades hon dels det prestigefyllda Albin Hagström-priset för gitarrister, dels tonsättarföreningen STIM:s stipendium för musikskapare. Agnes Persson Trio består även av kontrabasisten Illaria Capalbo och trumslagaren Nils Agnas.

Läs mer om Agnes Persson Trio…

Fredag 25 mars

25/3 kl 12:00 Sidsjö hotell & konferens

Lucas Brar

I sitt säregna uttryck suddar den svenske gitarristen Lucas Brar ut gränserna mellan jazz-, pop- och klassisk musik. Med virtuos teknik väver han in rytmer och harmonik från jazzens värld i såväl sina arrangemang som egna kompositioner. Han ger uppskattade konserter runt om i Sverige och Europa och hans YouTube-kanal har många miljoner tittare. Sedan ett par år fokuserar Lucas Brar helt på att förverkliga sin musikaliska vision: Att på ett eget sätt kombinera den klassiska tekniken med friheten i jazz- och improvisationsmusiken.

Läs mer om Lucas Brar…

25/3 kl 19:00 Sundsvalls teater

Andrea De Vitis

Med ett fyrtiotal topplaceringar i olika internationella gitarrtävlingar, bland annat Guitar Masters i Wrocław år 2016, är italienske Andrea De Vitis en av de främsta klassiska gitarristerna i dag. Utmärkande för hans spel är framför allt ojämförlig tydlighet, skärpa och klarhet i stämföring och interpretation. Kritiker hyllar Andrea De Vitis tolkningar för deras djupa musikalitet, varierade klangpalett och hans absoluta kontroll över detaljer.

Läs mer om Andrea De Vitis…

Lördag 26 mars

26/3 kl 13:00 Sundsvalls teater

Per Skareng & Tobias Carron

Gitarristen Per Skareng har sedan debuten 1985 med Rodrigos klassiska ”Concierto de Aranjuez” etablerat sig som en av Nordens främsta gitarrister. Han framträder regelbundet i Sverige och utomlands. Tobias Carron är tidigare mångårig soloflöjtist i Sveriges Radios Symfoniorkester, sedermera soloflöjtist i Gävle Symfoniorkester. De har musicerat ihop i många år och även spelat in de uppmärksammade skivorna ”Café 1930” och ”Tobias Carron & Per Skareng Play Italian Music”.

Läs mer om Per Skareng & Tobias Carron…

26/3 kl 14:00 Kulturmagasinet

Liv Skareng, Tove Törngren & Liv Nilsen

En familjeföreställning riktad till barn i förskoleåldern med klassisk musik och mimskådespel med gitarristen Liv Skareng, cellisten Tove Törngren och mimskådespelaren Liv Nilsen. Liv Skarengs melodiska spel präglas av intensiv närvaro och mycket uttryck. Tove Törngren är en flexibel musiker med klassisk bakgrund som gärna rör sig i olika stilar och i samarbete med andra konstuttryck. Lena Nilsen är en mimskådespelare som har funnits på barnens scener i mer än trettio år och älskats lika länge.

Läs mer om Skareng, Törngren & Nilsen…

26/3 kl 16:00 Sundsvalls teater

Elevkonsert med Gitarrlägrets gitarrer

Se och hör framtidens unga gitarrister som på årets gitarrläger har fått tillfälle att inspireras av de framstående pedagogerna som gästar festivalen.

Läs mer om årets gitarrläger…

26/3 kl 19:00 Sundsvalls teater

Duo Siqueira Lima

Uruguayanska Cecilia Siqueira och brasilianske Fernando Lima möttes på en internationell gitarrtävling i Brasilien år 2001. När juryn inte kunde enas om en vinnare fick de dela på förstapriset. Året därpå bildade de Duo Siqueira Lima. Med utsökt timing, finslipad teknik och enastående musikalitet är varje konsert med Duo Siqueira Lima en upplevelse. De har en unik utstrålning på scen och att se en konsert med duon är något alldeles särskilt. New York Times har beskrivit deras spel som ”lika detaljerat som ett Fabergéägg”.

Läs mer om Duo Siqueira Lima…

Kommentarer inaktiverade.