Får vi lov att presentera Sundsvall IX Gitarrfestival!

För nio år sedan startade Almamia Lilla Scenen projektet ”Sundsvalls Gitarrfestival”. Syftet var att lyfta fram gitarren med en egen festival i Sundsvall.

I samarbete med Sundsvalls Kulturskola presenterar vi nu årligen såväl heta nykomlingar som etablerade gitarrister med världen som arbetsplats.

Festivalen innehåller också pedagogiska inslag som är minst lika viktiga som konserterna. För fjärde året arrangerar festivalen ett gitarrfestivalläger där vi bjuder in gitarrspelande ungdomar från hela landet. Huvudlärare för årets läger är Maria Camitz, en erfaren och uppskattad gitarrpedagog och konsertgitarrist verksam i Köpenhamn.

Torsdag 21 mars

Sundsvalls IX Gitarrfestival invigs av den klassiska gitarristen Eva Beneke från Tyskland. I samband med denna konsert uppmärksammar vi European Early Music Day och tillika födelsen av barockens störste tonsättare Johann Sebastian Bach.

Fredag 22 mars

Lunchkonsert kl 12:00 på Sundsvalls teater.
Stephanie Jones (Australien), senast aktuell som vinnare av Young Talents 2018 på Uppsala internationella gitarrfestival bjuder på ett spännande program med klassisk gitarr i fokus.

Kvällens konsert på Sundsvalls teater klockan 19.00 heter ”Seven Songs From The Seventies”. Här får mästerliga 70-talsklassiker ny kostym i händerna på några av Sveriges främsta jazzmusiker.

Lördag den 23 mars

Lördag klockan 13.00 i samverkan med Kulturmagasinet blir det irländsk musik med Ian Carr (England) och Simon Thoumire (Skottland).

Ett mycket viktigt inslag under festivalen som jag särskilt uppmuntrar sundsvallspubliken att komma och lyssna till är gitarrlägrets konsert, 16:00 på Sundsvalls teater. Här får ni möta framtidens gitarrister från Sundsvall och resten av Sverige som under lägret har inspirerats av de framstående pedagoger som besöker Sundsvall.

En sprakande avslutning på lördag kväll i Sundsvalls Teater kl 19.00 med ”Flamencas”. Antonia Jiménez är en av världens bästa flamencogitarrister och hennes flamenco-ensemble presenterar ett program av yttersta världsklass!

Varmt välkommen till gitarrfestivalen!

Yamandú Pontvik
Konstnärlig ledare

PS. En utförlig presentation av våra artister hittar du här: http://sundsvallsgitarrfestival.se/festivalen/artister/

Kommentarer inaktiverade.