Sundsvalls XI Gitarrfestival

Vi har det stora nöjet att presentera artisterna som uppträder under Sundsvalls XI Gitarrfestival!

Festivalen inleds torsdag 24/3 på Sundsvalls teater av Agnes Persson Trio. Agnes Persson är ung jazzgitarrist med eget album i bagaget och därtill vinnare av det prestigefyllda Albin Hagström-priset. Torsdagskvällen kommer även att bjuda på en konsert tillägnad med Stockholm Lisboa Project, en dynamisk kvartett som utforskar spänningsfältet mellan den portugisiska och den svenska folkmusiken.

Sidsjö Hotell & Konferens bjuder fredag 25/3 på en gratis lunchkonsert med Lucas Brar, en crossover-gitarrist som förenar virtuos klassisk teknik med luftig jazzharmonik. Lucas bidrar dessutom med sitt kunnande under festivalens tre dagar i årets gitarrläger som genomförs av vår samarbetspartner Sundsvalls Kulturskola. På fredagskvällen spelar en riktig stjärna på den internationella gitarrscenen, italienske Andrea De Vitis, på Sundsvalls teater. Han vann Guitar Masters 2016 under det europeiska kulturhuvudstadsåret i Wrocław i Polen och är en världsberömd, hyllad musiker.

Lördag 26/3 blir en heldag med ett späckat och varierat program. Den erfarna och uppmärksammade duon, gitarristen Per Skareng och flöjtisten Tobias Carron, visar i en tidig eftermiddagskonsert upp ett musikaliskt och musikantiskt mästarmöte på Sundsvalls teater. I samarbete med Kulturmagasinet bjuder festivalen på lördag eftermiddag på en familjeföreställning riktad till barn i förskoleåldern med den älskade mimskådespelaren Liv Nilsen och de fantastiska musikerna, cellisten Tove Törngren och gitarristen Liv Skareng.

Senare på lördagseftermiddagen avrundas festivalens gitarrläger med en stor höjdpunkt: en konsert som innehåller allt från solistiska uppträdanden till enorma gitarrensembler. Passa på att se och höra framtidens unga gitarrister! Årets festival avslutas lördag kväll 26/3 på Sundsvalls teater av Duo Siqueira Lima. Det blir en uppvisning av latinamerikanska rytmer, raffinerat gitarrspel och ett medryckande, temperamentsfullt musicerande med dessa två världsartister!

Kommentarer inaktiverade.