De flesta av 2024 års konserter livestreamas

Alla kvällskonserter på Sundsvalls teater och gitarrlägrets avslutningskonsert livestreamas tack vare festivalens samarbete med Studieförbundet Bilda!

Sundsvalls Gitarrfestival är glada över att även i år kunna erbjuda gitarrentusiaster som inte kan ta sig till Sundsvall möjlighet att ta del av flera av årets konserter, tack vare festivalens samarbete med Studieförbundet Bilda. Levande musik avnjuts så klart bäst på plats, men om det inte är ett alternativ för dig kan du titta på din dator, platta eller telefon. Sändningarna är inte heller geoblockerade, utan går att se var som helst i världen. Läs vidare så får du veta hur du tittar på webbsändningarna.

På var och en av sändningssidorna visas en nedräkning till konsertstart. Då kommer sändningen också att starta. Observera att det finns en separat sändningssida för var och en av de fyra evenemangen som direktsänds:

Exempel på hur en nedräkning ser ut.

1. Köp en digital biljett till konserten du vill se.

För att se någon de tre kvällsföreställningarna på torsdag, fredag och lördag måste du köpa en digital biljett. Varje biljett kostar 50 kr. (Observera att båda konserter på fredagskvällen den 22 mars ingår i samma biljett.)

När du går in på respektive sändningssida hittar du en stor knapp med texten ”Köp nu” – klicka på den för att gå vidare. Du måste lösa en biljett separat för varje konsert du vill titta på; det går inte att köpa biljetter till flera konserter samtidigt, eller en biljett till alla konserter.

En stor ”Köp nu”-knapp visas intill namnet på den aktuella konserten.

Observera att du inte behöver köpa någon biljett för att se konserten ”Gitarrlägrets gitarrer” – den är gratis både att se på plats i Tornhuset och att livestreama.

2. Bekräfta den konsert du vill köpa en biljett till.

En långsmal lista på konserter visas.

När du har klickat på ”Köp nu”-knappen visas en lista där du måste klicka på den konsert du vill köpa biljett till.

Observera att flera av festivalens konserter kan visas i den här listan än bara den du vill köpa biljett till. I så fall letar du bara upp den konsert du vill se. Klicka på konserten för att gå vidare till nästa steg.

3. Registrera ett nytt konto eller logga in på ditt konto.

För att kunna köpa biljetter måste du ha ett konto hos leverantören som tillhandahåller sändningen: ett svenskt företag som heter Streamify.

Om du redan har ett konto hos Streamify – till exempel om du tittat på livestreamade konserter från tidigare års festivaler – skriver du in den e-postadress och det lösenord som är knutet till ditt konto, och klickar sedan på knappen ”Logga in”.

Om du har glömt ditt lösenord klickar du i stället på texten ”Glömt ditt lösenord?”.

Om du inte har ett konto hos Streamify måste du först klicka på texten ”Registrera” – den blir då vit och understruken som på bilden här intill. Skriv in din e-postadress och ett lösenord som du väljer själv, klicka på den lilla rutan för att godkänna Streamifys avtalsvillkor och slutligen på knappen ”Skapa konto”.

Från början kommer ordet ”Logga in” att vara understruket; sidan förutsätter att du redan har ett konto. Men om du klickar på ordet ”Registrera” kommer du att kunna registrera ett nytt konto.

4. Betala för din biljett.

Du kan välja att betala för din biljett antingen med bankkort eller med Swish, om du har ett svenskt telefonnummer och är ansluten till Swish. Observera att om du inte har ett svenskt telefonnummer och/eller är ansluten till Swish så måste du betala med bankkort!

5. Titta på konserten när sändningen har startat.

Nedräkningen visar hur lång tid det är kvar tills sändningen startar. När sändningen har startat kan du använda din biljett för att se på konserten så länge sändningen är i gång. Konserterna sänds endast direkt – de går inte att se i efterhand!

Du kan titta på konserterna på en dator, smartphone eller surfplatta. Du behöver inte köpa biljetten på samma enhet som du sedan tittar på; till exempel kan du köpa biljetten i förväg på en dator, och senare titta på konserten på en surfplatta eller telefon.

Mycket nöje!

Kommentarer inaktiverade.