Livestreama årets gitarrfestival!

Årets tre kvällskonserter sänds direkt på webben – se dem var du vill!

Levande musik avnjuts bäst på plats, men för dig som inte har möjlighet att komma till Sundsvall och se och höra årets fantastiska artister finns ett alternativ. De tre kvällskonserterna i årets festival och konserten med gitarrlägrets deltagare kommer att direktsändas via streamingplattformen Streamify! Du kan se konserterna på din dator eller smartphone. Sändningarna är inte geoblockerade, utan går att se var som helst i världen! Läs vidare så får du veta hur du går tillväga.

På var och en av de fyra sändningssidorna visas en nedräkning till konsertstart, då sändningen också kommer att starta. Det finns en separat sändningssida för var och en av konserterna som direktsänds: Bob Forte och Puentes på torsdag kväll kl 19:00, Ashraf Sharif Khan & Amrat Hussain Brothers Trio på fredag kväll kl 19:00, Gitarrlägrets gitarrer på lördag eftermiddag kl 16:00 och Irina Kulikova på lördag kväll kl 18:00.

Exempel på en nedräkning på en av sändningssidorna.

1. Köp biljett till konserten du vill se.

För att se de tre kvällskonserterna på torsdag, fredag och lördag kväll måste du köpa en biljett. Varje konsert kostar 50 kr. När du går in på respektive sändningssida hittar du en stor knapp med texten ”Köp nu” – klicka på den för att gå vidare. Du måste lösa en biljett separat för varje konsert du vill titta på; det går inte att köpa biljetter till flera konserter samtidigt, eller en biljett till alla konserter.

Observera att du inte behöver köpa någon biljett för att se konserten Gitarrlägrets gitarrer.

En stor ”Köp nu”-knapp visas intill den aktuella konserten.

2. Bekräfta vilken konsert du vill köpa en biljett till.

När du har klickat på ”Köp nu”-knappen visas en lista där du måste klicka på den konsert du vill köpa biljett till.

Eventuellt visas flera av festivalens konserter i den här listan än bara den du vill köpa biljett till; leta i så fall upp den konsert du vill se. Klicka på konserten för att gå vidare till nästa steg.

En långsmal lista på aktuella konserter visas.

3. Registrera ett konto eller logga in på ditt konto.

För att kunna köpa biljetter måste du ha ett konto hos leverantören som tillhandahåller sändningen: ett svenskt företag som heter Streamify. Om du redan har ett konto hos Streamify skriver du in din e-postadress och ditt lösenord, och klickar sedan på knappen ”Logga in”.

Om du har glömt ditt lösenord klickar du i stället på texten ”Glömt ditt lösenord?”.

Om du inte har ett konto hos Streamify måste du först klicka på texten ”Registrera” – den blir då vit och understruken som på bilden här intill. Skriv in din e-postadress och ett lösenord som du väljer själv, klicka på den lilla rutan för att godkänna Streamifys avtalsvillkor och slutligen på knappen ”Skapa konto”.

När ordet ”Registrera” är understruket kan du registrera ett nytt konto.

4. Betala för din biljett.

Du kan välja att betala för din biljett antingen med bankkort eller med Swish, om du har ett svenskt telefonnummer och är ansluten till Swish. (Om du inte har ett svenskt telefonnummer och/eller är ansluten till Swish måste du betala med bankkort.)

5. Titta på konserten när sändningen har startat.

Nedräkningen visar hur lång tid det är kvar tills sändningen startar. När sändningen har startat kan du använda din biljett för att se på konserten så länge sändningen är igång.

Observera att konserterna sänds direkt – du kan inte se konserterna i efterhand!

Du kan titta på konserterna på en dator, smartphone eller surfplatta. Du behöver inte köpa biljetten på samma enhet som du sedan tittar på; till exempel kan du köpa biljetten på en dator i förväg, och titta på konserten senare på en surfplatta.

Mycket nöje!

Kommentarer inaktiverade.